Ce este o lumina de avertizare pentru airbag


Ce inseamna lumina rosie de avertizare pentru airbag? Airbag-urile sunt proiectate sa se umfle intr-o fractiune de secunda la detectarea unei coliziuni, creand o perna moale intre corpul ocupantilor si partile dure ale vehiculului. Airbag-urile fac parte din sistemul secundar de restrictie (SRS), care utilizeaza semnale de la senzori pentru a ajuta la detectarea momentului unei coliziuni. In cazul in care exista o problema suspectata cu orice parte a sistemului, masina va trimite o alerta care se va lumina sub forma de lumina sau grafica cu o bila uriasa sau cu cuvintele „AIRBAG” sau „SRS”.

Majoritatea sistemelor SRS folosesc senzori care sunt conectati la centurile si scaunele de siguranta si furnizeaza in permanenta informatii despre SRS. Senzorii centurilor de siguranta detecteaza tensiunea dura si brusca a centurii, ceea ce duce la o decelerare rapida si, de obicei, distinge fortele provocate de franarea dura si impactul. Senzorii de sub scaune informeaza sistemul despre scaunele care nu sunt utilizate, astfel incat airbag-urile din scaunele goale sa nu se umfle inutil.

Daca SRS detecteaza o problema in transmitatorii senzorului, indicatorul airbag-ului se va aprinde sau va clipi, indicand faptul ca este detectata o problema.

Un avertisment airbag poate indica, de asemenea, ca SRS a fost dezactivat pana la remedierea defectului, ceea ce inseamna ca nu exista airbag in caz de accident.

Ce sa faci daca se aprinde airbag-ul?

Lampa de avertizare a airbag-ului intermitent indica o problema semnificativa a sistemului SRS si ar trebui dusa imediat la un atelier de reparatii. De obicei, este recomandat sa duci vehiculul la un centru de service de marca unde sa poata sterge mesajul de eroare si unde sa raspunda si la cauza erorii. Daca indicatorul luminos este inca aprins, putem incerca sa eliminam cauza acestuia.

Cupleaza centura si verifica daca nu exista obstructii la angajarea normala care ar putea influenta senzorul. Daca centura nu este fixata corect, poate impiedica activarea airbag-ului.

Daca defectul persista, asigurati-va ca centura de siguranta nu este rasucita sau ca intinzatorul automat al centurii se retrage.

Cablarea volanului poate fi, de asemenea, o sursa de eroare, deoarece cablarea airbagului se poate misca in timp ce volanul se roteste, ceea ce poate provoca de asemenea oprirea circuitului. In acest caz, manualul recomanda rotirea volanului in ambele directii, in masura in care va merge si de a porni si opri blocarea acestuia.

Montarea directa a airbagurilor este interzisa deoarece cartusele pot exploda. Prin urmare, este interzisa demontarea airbag-ului.

Ce se intampla daca lumina nu se stinge?

Martorul rosu al airbag-ului se aprinde deoarece airbag-ul nu functioneaza. Deci, in caz de accident, acestea nu se vor deschide, ceea ce poate duce adesea la rani care vor avea consecinte grave. Daca accidentul se datoreaza soferului, adica acesta stia despre defectul airbag-ului, dar nu l-a corectat, nici asiguratorul nu va plati.

Afisarea airbag-ului poate fi oprita de catre mecanic dupa citirea sistemului de diagnosticare atunci cand eroarea din bord a fost remediata.

Asadar, daca aceasta lumina se aprinde in masina, cel mai usor lucru pe care il putem face este sa o ducem la un dealer si sa citim cauza defectului sau sa cerem reactivarea airbag-urilor.

Call Now Button