Garajul lu' Adi

Inlocuit Kit Distributie

Kit Distributie

Kit-ul de distribuție și de control a motorului

Curea de distributie este partea motorului care conecteaza mai multe componente si fara de care acestea nu pot functiona. Bine, desigur, nu exista doar motoare cu curea, ci si cu pinioane sau doar cu angrenaje netede.

Care este rolul curelei de distributie?

Curea de distributie conecteaza arborele cotit la arborele cu came. In timp ce acest lucru suna foarte simplu, nu este. Curea este diferita pentru fiecare tip de motor, in functie de modul in care inginerii au calculat-o la proiectarea motorului. Ideea este ca arborele cotit al motorului si arborele cu came se rotesc intr-o armonie atat de perfecta incat cei patru timpi merg cat mai lin.

Kit Distributie

Construcția curelei de distributie

Curelei de distributie, asa cum am discutat mai sus, este realizata dintr-un material foarte puternic. Pentru a se intruni, masinile de astazi trebuie sa indeplineasca o multime de conditii. In timpul iernii, de exemplu, cand temperatura este de -15 *C, trebuie sa functioneze perfect, dar si vara, la peste +30 0C.

Caracteristici cheie

Poate functiona intr-o gama larga de temperaturi: -32 0C pana la 150 0C
Frecare scazuta si zgomot redus in timpul functionarii.
Optimizat pentru diferite forțe pe intreaga latime a centurii

Problema nedorita: ruperea curelei de distributie

Problema nedorita: ruperea curelei de distributie

Cureaua de distributie este fabricata dintr-un material puternic, dar poate fi si fragila. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru ruperea acesteia este inlocuirea necorespunzatoare. Un alt motiv poate fi neinlocuirea ei la intervalul de timp corect. Daca aceasta se va rupe, este posibil ca intreg motorul sa fie afectat.

Pentru a evita ruperea curelei de distributie și orice reparatii majore asociate cu aceasta, inlocuiți intotdeauna toate componentele de control.

Cand ar trebui sa schimb kit-ul de distrubutie si cum sa il fac?

Va recomandam ca inlocuirea curelei de distributie si a componentelor acesteia sa fie executate doar de catre specialisti. Inlocuirea acestuia necesita o mare cantitate de precizie, si nu in ultimul rand instrumente speciale.

In general se recomanda inlocuirea kit-ului de distributie intre 60.000 și 200.000 km, sau o data la 5 ani.

Exista o regula de aur: daca cumparati o masina uzata, primul lucru care trebuie sa fie schimbat este kit-ul de distributie. Nu stim istoricul reparatiilor vehiculului sau, din pacate, nu putem avea incredere intotdeauna in vanzator.

Inlocuirea acestuia cu siguranta va costa mai putin decat o reparatie integrala a motorului.

Call Now Button